Een bedrijf beginnen aan de Costa del Sol

bedrijf beginnenAls Kosta hebben we in de jaren veel bedrijven zien komen en gaan hier aan de Costa del Sol. Van bedrijven die enkele maanden open zijn en vervolgens door problemen de doek in de ring moeten gooien tot bedrijven die extreem succesvol zijn geworden.

Dat sommige bedrijven valen en andere succesvol worden heeft vaak weinig met toeval of geluk te maken, maar meer met een goede planning, vooronderzoeken marketing.

Voordat men begint met denken over het beginnen van een zaak is het belangrijkste een markt onderzoek. Is er vraag naar het product of service? Hoe is het huidige aanbod? Wat kan ik beter doen? Etc. Zonder een idee wat de antwoorden op deze vragen kunnen zijn is het nog te vroeg om de eerste stap te maken. Want dit is de eerste stap.

Daarna is het belangrijk om u te gaan informeren over de legale verplichtingen. Zoals in elk land heb je in Spanje verschillende vergunningen en licenties nodig, en daarnaast is uiteraard een goede boekhouder ook noodzakelijk om de verplichte belastingen in te dienen. We hebben hebben het vaak genoeg gezien dat een bedrijf 3 dagen naar opening moest sluiten omdat ze een “papiertje” niet op orden hadden, en de deuren pas weer mogen openen zodra dit geregeld was (waar in het bureaucratie Spanje soms wel maanden overheen kunnen gaan). Gezien een goede opening gepaard gaat met een goede marketing campagne waar natuurlijk ook een kostenplaatje aan hangt, kan dit een flinke som weggegooid geld zijn. In vergelijk met andere landen heeft Spanje op zijn zacht gezegd niet de meest gemakkelijke en duidelijke belasting en juridisch systeem.

Nog een probleem is dat “boekhouder” in Spanje geen beschermt beroep is, en iedereen zich praktisch boekhouder mag noemen. Hier kunnen uiteraard enorme problemen uit ontstaan, want als er groten fouten worden gemaakt bent u uiteindelijk degene die hier voor betaald. Maar er zijn ook goede boekhouders en fiscalisten in Spanje die ook professioneel verzekerd zijn voor dit soort fouten.

Nog een belangrijke factoor voor het opstarten van een bedrijf is dat u zichzelf bekend maakt aan uw potentialen klanten. U kunt een geweldige service of product aanbieden, maar als mensen niet weten dat u bestaat kunnen ze het niet kopen.

Daarom is een goede marketing uiteraard onmisbaar. Uw heeft uiteraard ook lopende kosten bij een bedrijf, en het is normaal dat u de eerste maanden allen maar rode cijfers schrijft. Maar hoelang is dit vol te houden en hoe veel tijd heeft u om zwarte cijfers te schrijven. Op basis hiervan moet u een keuzen maken voor uw marketing budget.

Als grootste Nederlandstalige magazine van de Costa del Sol sinds 2009 hebben we de nodige ervaring op marketing gebied en alles wat er nodig is voor het opstarten van een bedrijft.
We bieden voor nieuwe bedrijven (start-ups) speciale pakketten die alles bevat waarmee een bedrijf binnen een zeer korte periode aan de slag kan. Zo begint u met een voorsprong, en spaart uw maanden of zelfs jaren in het opzetten van verschillende belangrijke elementen voor uw bedrijf.

Bel ons voor een vrijblijvende afspraak: (+34) 606 058 801