Error: Meta data missing.
logo

Columns van onze computer expert

computer expert
Met meer dan 20 jaar ervaring in de informatica sector, waaronder beveiliging en programmering en het feit dat bijna iedereen tegenwoordig een computer heeft (waar uw telefoon ook onder valt gezien een smartphone / Iphone ook een computer is) en de meeste mensen geen idee hebben over hoe deze technologie eigenlijk werkt.

Heeft onze computer expert besloten voor de Kosta een maandelijkse column te schrijven om onze lezers op een leuke en begrijpbaren manier te informeren.

2017
hacker waanzin
Virus/hacker WaanzinSeptember 2017

We hebben allemaal wel eens een virus / hacker waarschuwingsbericht van iemand op Facebook gehad. Tenminste, als u een Facebook-account heeft.

Klik hier om verder te lezen.
virus voorkomen
Voorkomen is beter dan genezenAugustus 2017

Iedereen moet de term anti-virus in het jaar 2017 zeker wel kennen of ten minste gehoord hebben, en als u een desktop of laptop computer heeft, staat daar waarschijnlijk een anti-virus op. Sommige mensen hebben tegenwoordig ook een anti-virus op de telefoon.

Klik hier om verder te lezen.
openbare wifi
Openbare WiFiJuli 2017

De vakantie staat weer voor de deur en velen zullen weer gaan reizen. En gezien we tegenwoordig bijna niet meer zonder internet kunnen is vaak de eerste vraag tijdens de reis of bij aankomst: “wat is het WiFi password”.
Er is tegenwoordig bijna overal WiFi beschikbaar. In hotels, op het vliegveld, de meeste bars en restaurants, etc.

Klik hier om verder te lezen.
ransomware
WannaCry - RansomwareJuni 2017

Voordat u het weet zitten we in 2020 en hebben we naast onze Smartphones, Smartwatches en Tablets ook nog een robot in huis lopen die stofzuigt en de afwas doet. Al deze technologie brengt naast zijn voordelen natuurlijk ook nadelen met zich mee.

Klik hier om verder te lezen.