Error: Meta data missing.
logo

Columns Dirk Tibax

dirk tibax
Ik ben Dirk Tibax, woon en werk in Viñuela (Malaga) en ben een geweldige fan van het prachtige Andalusië.
Culinair, cultuur, natuur, witte dorpjes, prachtige steden en eeuwenoude tradities, redenen genoeg om van dit prachtig stuk Spanje te houden.

De Spaanse keuken met zijn pure ingrediënten van eigen bodem vormen de basis voor mijn bedrijf shopandalucia.nl.
Via mijn Spaanse webwinkel breng ik de meest originele en ambachtelijke Spaanse delicatessen en producten bij je thuis in Nederland en België.

2017
san lucar
San Lúcar de Barrameda September 2017

Samen met Jerez de la Frontera en El Puerto de Santa María vormt deze Andalusische havenstad de sherry driehoek van Spanje. Dit gezellig stadje is de “place to be” voor al wie houdt van Manzanilla en langostinos.

Klik hier om verder te lezen.
spaanse iberico ham
Hoe herken ik de kwaliteit van een Spaanse Ibérico Ham? Augustus 2017

Hier in Andalusië zie je ze overal hangen aan de toog of plafond, de Spaanse hammen. Echte Ibérico hammen zijn niet goedkoop en daarom wil je natuurlijk weten hoe je de kwaliteit kunt herkennen.

Klik hier om verder te lezen.
abanico waaier
Abanico, de waaier voor verkoeling bij zwoele zomerse avonden Juli 2017

Nu de hitte zich meester maakt van het binnenland in Andalusië, grijpen veel Andalusiërs naar de “Abanico”.
Vooral de dames maken er graag gebruik van, maar ook meer en meer heren beginnen deze Spaanse waaier te gebruiken om een beetje afkoeling te zoeken.

Klik hier om verder te lezen.
membrillo
Membrillo, Spaanse kweepeergelei Juni 2017

Kweepeer, een vrucht die je niet meteen in de fruitwinkel terugvindt en dit is spijtig. Deze vrucht is keihard om je tanden in te zetten en zit vol zuren die je mond doet samentrekken. Dat is dan ook de reden waarom fruithandelaars deze vrucht niet meteen aanbieden.

Klik hier om verder te lezen.
sangria
Sangria, Spaans cocktailplezier!Mei 2017

Sangria, wie drinkt deze mega populaire Spaanse drank niet graag in de zomer?

Een verfrissend alcoholbrouwsel met stukjes fruit, een uitstekend idee toch? Waar komt het vandaan en wat is nu een echte Sangria?

Klik hier om verder te lezen.
medina azahara
Medina Azahara (Córdoba)April 2017

Op drie terrassen aan de voet van de Sierra Morena liet de eerste kalief van Córdoba, Abd al-Rahman III, de stad “Medina Azahara” verrijzen.

Deze paleisstad moest wedijveren met de mooiste en grootste paleissteden in het Nabije Oosten.

Klik hier om verder te lezen.
montanera iberico
La Montanera (Laatste fase - Ibérico varken)Maart 2017

Het kwaliteitslabel van het Ibérico varken is gestaafd op de genetische eigenschappen en een super gezonde levensstijl en voeding. Het resultaat is dan ook een hemelse ham die zijn prijs dubbel en dik waard is.
Van deze La Montanera wilde ik meer te weten komen en ging dan ook op de koffie bij de varkentjes van Javier Castro in de “Valle de los Pedroches”.
Klik hier om verder te lezen.
olijven
In Andalusië praten ze met de olijvenFebruari 2017

In El Viso del Alcor bij Sevilla praten ze met de olijven! Juan Antonio Morillo is de stuwende kracht achter Basilippo, uitgeroepen tot tweede beste olijfolie ter wereld door het International Olive Council (IOC). “Onze mensen praten met de olijven, wij kennen elke boom en weten precies welke verzorging hij nodig heeft, elke dag van het jaar”, vertelt Juan Antonio.
Klik hier om verder te lezen.