skien-siera-nevada-1

Skien in de Siera Nevada

Waar ter wereld kunt u 's morgens op de latten staan en 's middags een siesta op het strand doen? Op slechts160 km afstand van Malaga en een klein half uurtje rijden vanaf Granada, treft u één van de mooiste natuurgebieden van Spanje waarin het meest zuidelijkste skigebied van Europa is gelegen.
Onder u zullen er nog velen zijn, die de Sierra Nevada nog nooit in al haar winterpracht aanschouwd hebben. Het is een absolute aanrader, niet alleen voor degene die wil skiën of snowboarden, maar het is ook puur genieten voor mensen die graag alles willen bezien vanuit een luie stoel!
Dit gebied verdient de aandacht temeer daar er de laatste jaren enorm geïnvesteerd is in de infrastructuur van Sierra Nevada.

Het skigebied is uitgebreid naar 103 pistes met een totale lengte van ruim 95 km, de modernste apparatuur om u naar boven te vervoeren en meer dan 400 sneeuwkanonnen (ruim 40 km piste), die vooral in het voor- en naseizoen onmisbaar zijn.
Het seizoen 2008 – 2009 kan al niet meer stuk! Tijdens het schrijven van dit artikel zijn de sneeuwcondities meer dan goed te noemen. Alle 103 pistes zijn geopend en ligt er tot 3,5 meter poedersneeuw!
Een goed seizoen begint met vroegtijdige regenval zoals afgelopen jaar in september en oktober het geval was. Zodra de eerste druppels vallen (soms al in augustus!) begint men met het prepareren van de pistes en als de druppels overgaan in vlokken is de basis voor een prachtig seizoen gelegd.
16 november was de eerste dag dat er geskied kon worden en het ziet er naar uit dat de sneeuwpret zal voortduren tot eind april.

In het jaar 1968 kwamen de eerste ski liefhebbers naar de Sierra Nevada. In die tijd waren er welgeteld 8 pistes en 4 liften. De gasten bestonden voornamelijk uit mensen uit Granada, Malaga en de "rich and famous", waaronder vele beroemdheden als James Hunt, Barbara Streisand en Frank Sinatra. Ook de Spaanse Koninklijke familie kwam regelmatig langs. De Sierra Nevada lag eenvoudigweg zodanig verscholen dat men hier geen last had van papparzi. In één van de oudste bars, Cre-scendo, hangen nog vele foto's van artiesten uit die tijd.
Vanuit Málaga deed men er bijna 5 uur over, alleen de weg naar boven duurde al ruim een uur!

Voor meer informatie over de Sierra Nevada kunt u terecht op: en.sierranevada.es