Aart-walk-competa-2018-1rt Walk Cómpeta

31 maart – 1, 3 en 4 april 2018

Cómpeta heeft dit jaar haar 10de kunstroute en viert het  met een festival der kunsten!
 
Op zaterdag 31 maart, zondag 1, dinsdag 3 en woensdag 4 april is er veel kunst in Cómpeta te zien, gezelligheid te beleven en   allerlei muziek te horen. De Art Walk, begonnen 10 jaar geleden als een eenvoudige route door het dorp langs ateliers, is nu uitgegroeid tot een belangrijk, succesvol, cultureel evenement voor de regio Axaquira. Als je een kunstliefhebber bent, dan wil je dit speciale festival niet missen! Maar ook voor de mensen die zin hebben in een leuk dagje uit heeft Competa deze dagen veel te bieden. Het authentieke witte bergdorp biedt een adembenemend uitzicht op zee en een prachtig uitzicht op de bergen. Het dorpje is opgebouwd uit kronkelende, smalle straatjes met huizen waarbij de Moorse geschiedenis nog is terug te zien. Het biedt een verscheidenheid aan uitstekende restaurants en voor diegenen die er een nachtje willen blijven zijn er bovendien veel geschikte accommodaties. Op zaterdag zijn er ook de processies te zien die bij de ‘Semana Santa’ horen en ook op zondag de eerste paasdag is er de traditionele paas-viering.
 
35 internationale artiesten van 10 verschillende nationaliteiten presenteren hun werk, ze zijn allemaal ter plekke ook aanwezig. Je ziet schilderijen, tekeningen, textielkunst, fotografische kunst, keramiek, brons en staalsculpturen op 20 verschillende locaties.   Ook zijn er 7 live optredens geprogrammeerd. Er is dit jaar voor goede kwaliteit gezorgd! Zowel bij de kunsten als bij de muziekoptredens. 

EspaBelgajazz, een fantastische lounge-jazzband, begint het festival. De band Jukebox Bandits met hun elektrische mix van pop, rock, blues en folk is ook te horen. Singer-songwriter Keith James zal zijn optreden verzorgen in de Galerie Luz de la Vida. Lokale muzikanten bieden een jamsessie aan en Trinity, een professioneel trio, brengen blues, jazz, soul en pop. Brendon Tylor brengt zijn eigen nummers ten gehore hij treedt op als songwriter en zanger. De Spaanse band 'Aire Flamenco' is geboekt voor de laatste avond op 4 april.
 
De kunstenaars en ambachtslieden van Cómpeta vieren graag 4 dagen het feest der kunsten met hun bezoekers: op zaterdag 31 maart, zondag 1 april en 3 en 4 april, van 11:00 tot 14.30 uur en van 15:30 tot 19:30 bent u van harte welkom!
 
(Let op: maandag is het gesloten)
 
Meer gedetailleerde informatie over de kaart, workshops, muziek en deelnemers op www.artcompeta.com
Regelmatige informatie zal ook beschikbaar zijn op www.facebook.com/artcompeta