Exhibition: Calder-Picasso

calder-picasso-museo-picasso-2019-1Datum: 24 September 2019 t/m 2 Februari 2020
Tijd: 01:00 t/m 01:00
Plaats: Málaga
Deelname: tickets

Calder-Picasso is de eerste tentoonstelling in Spanje die de creatieve resonanties tussen twee van de meest inspirerende figuren van de 20e-eeuwse kunst onderzoekt: De Amerikaanse kunstenaar Alexander Calder (1898-1976) en de in Málaga geboren Pablo Picasso (1881-1973).

De tentoonstelling, bestaande uit meer dan 100 kunstwerken, focust op een belangrijke verbinding tussen Calder en Picasso, specifiek hun onderzoek naar de leegte, of de afwezigheid van ruimte, die beide kunstenaars definieerden vanaf het figuur tot aan de abstractie.

Zowel Picasso als Calder werden aan het einde van de 19e eeuw geboren en hun respectievelijke vaders waren klassiek geschoolde kunstenaars. Beiden verlieten hun vaderland en gingen aan de slag in Frankrijk, waar ze zichzelf voortdurend heruitvinden, hun eigen precedenten en die van andere kunstenaars vernietigen en de kunst van hun tijd vernieuwen, samen met onze manier van waarnemen. Hoewel er bepaalde parallellen en synergieën zijn in het werk van deze twee iconen van het modernisme, zijn ze er nooit toe gekomen om hun artistieke ideeën te delen.

Locatie: Palacio de Buenavista C/ San Agustín, 8, Málaga
Tickets: 6,50 euro


Meer informatie: https://www.museopicassomalaga.org/en/temporary-exhibitions/calder-picasso-eng