Ccarnaval-in-malaga-1arnaval in Málaga

3 t/m 11 februari 2018

Op 3 februari barst het carnaval weer los in Málaga. Wat we mogen verwachten zetten we in onderstaande tekst voor jullie op een rijtje.

In het straatcarnaval zullen 26 fantasieën deelnemen aan de categorieën Dios Momo en Godin van het Carnaval, prinsen en prinsessen en kindergoden. Ze worden begeleid door 9 Drag Queens in het Drag Gala en acht animatiegroepen, die vanaf 3 februari deelnemen aan de parades.

Er worden ook wedstrijden georganiseerd om de beste Dios Momo en de godin van het carnaval te vinden, dit op 3 februari om 21.00 uur.

Op 4 februari worden vervolgens om 12.00 uur de prins en de prinses carnaval verkozen, evenals de god en godin onder de kinderen.

Op 9 februari kunt u kijken naar de verkiezing van beste Drag Queen, deze vindt plaats om 21.00 uur. Er zullen ook verschillende animatiegroepen deelnemen. Alle voorgaande evenementen vinden plaats op de Plaza de la Constitución te Málaga.

Onder de nieuwigheden van de editie van dit jaar zijn de creatie van een nieuw standbeeld; het werk van de denkbeeldige Málaga Juan Vega, die zal dienen als gemeenschappelijk element voor de wedstrijden zang, fantasieën, Drag Queen en animatiegroepen.

Het is gemaakt uit een grote C die het gezicht van een harlequin bevat en bekroond wordt met een gitaar en een masker, het symboliseert het festival als een universele unie in de vreugde van deze dagen.

Het Carnaval zal bestaan uit parades en optochten op de 4, 9, 10 en 11 februari. De fantasiefiguren, animatiegroepen en kindergroepen zullen deel uitmaken van deze processies die vreugde en kleur zullen verspreiden in de straten van het historische centrum.
Voor meer informatie en het programma:
www.carnavaldemalaga.es