Día de la Chanfaina

dia-de-la-chanfaina-1Datum: 25 November 2018
Tijd: 12:00 t/m 13:00
Plaats: Totalán
Deelname: gratis

De chanfaina, is het typische gerecht dat elke laatste zondag van november een ereplaats krijgt. De chanfaina werd door de boeren gegeten om krachten op te doen om het zware werk op de velden te kunnen voltooien. Het heeft als ingrediënten: aardappelen, olijfolie, azijn, knoflook, paneermeel en een verscheidenheid aan kruiden: oregano, saffraan, peper, kruidnagel, komijn en laurierblad. Vaak wordt er ook bloedworst of chorizo aan toegevoegd.

Dit heerlijke gerecht wordt aangeboden aan alle bezoekers die meedoen met dit evenement. Er worden ongeveer zesduizend porties voorzien, te beginnen de avond ervoor met het snijden en schillen van aardappelen door de buren van het dorp die onbaatzuchtig samenwerken. Het gerecht wordt van 's morgens vroeg in de ochtend bereid door de bevolking die de Chanfainera traditie kennen.

Het feest zelf begint op zondagmorgen met de opening van de receptie, stands voor bezoekers, typische lokale proeverijen (producten van de olijfboom, de wijngaard en de worsten), er zijn tentoonstellingen van landbouwwerktuigen en diverse ambachten, populaire markten, en muzikale optredens.

Kom kennis maken met dit typische gerecht!


Meer informatie: http://www.totalan.es