Día de las Sopas Perotas

dia-de-las-sopas-perotas-1Datum: 6 Oktober 2018
Tijd: 11:00 t/m 12:00
Plaats: Alora
Deelname: gratis

Weinig schotels maken zoveel gebruik van de groenten en gewassen uit de moestuin. De stad Álora in de regio Guadalhorce Valley staat bekend om de variëteit en de kwaliteit van haar gewassen, waaronder citrus-, fruit-, olijf-en amandelbomen.

Elk jaar, in oktober, brengt deze gemeente hulde aan het belangrijkste traditionele gerecht in de gastronomie. Deze typidsche schotel wordt gemaakt van o.a. stukjes brood, tomaat, ui, peper, knoflook, munt, saffraan en gemalen peper en wordt Perotas-soep genoemd.

Tijdens dit evenement maakt u kennis met dit gerecht. Naast het proeven van de lokale keuken, de geitenkaas, de beroemde olijven, en het brood en de wijn van de streek, kun je er ook genieten van een uitgebreid programma van activiteiten met een ambachtsmarkt, muzikale optredens en workshops voor kinderen.

Ook is het een uitgelezen moment om een aantal van de belangrijkste toeristische plaatsen te bezoeken in het dorp. Er is bijvoorbeeld de Kerk van Encarnación, het Arabische kasteel en het oude klooster ‘Nuestra Señora de Flores’(recent gerenoveerd).


Meer informatie: http://www.alora.es