Ddia-del-aceite-verdial-1ía del aceite Verdial

Datum: 8 april 2018

Plaats: Periana

Deelname: gratis

XIX Dag van de olie van Verdial in Periana (Málaga) is een gastronomisch festival dat een uitstekende gelegenheid biedt om deze lekkernij te leren kennen. De olie wordt "vloeibaar goud" genoemd. De olie heeft de typische gouden kleur en een zoete smaak. Een kenmerk dat al gewaardeerd werd door de Feniciërs, Romeinen en moslims.

De dag begint met het traditionele ontbijt met brood en olijfolie. Proeverij, ambachtelijke tentoonstellingen en andere demonstraties worden aangeboden, terwijl de ‘verdiales' met al hun kleur en muziek door de straten zwerven. Op een podium gebouwd op de ‘Plaza de la Iglesia’, vinden optredens plaats, en er worden ook "Aceite Verdial" prijzen uitgereikt

De olijfboomgaarden van de variëteit Verdial en de ontwikkeling van de olijfolie van Virgin Olive zijn de pijlers van de economie van deze belangrijke stad, gelegen tussen Baja en Alta Axarquía. In Periana of Mondrón, de belangrijkste van de twaalf dorpen van Periana, is er nauwelijks een familie te vinden, die niet verbonden is met de productie van Verdial Oil.

Meer informatie: www.periana.es