Feria de Ojén

feria-de-ojen-1Datum: 5 t/m 9 Oktober 2018
Tijd: 01:00 t/m 01:00
Plaats: Ojén
Deelname: gratis

De feria van Ojén wordt gehouden ter ere van de patroonheilige Saint Dionisio Aeropagita, een feria die nog steeds de oude gebruiken in ere tracht te houden met het dorpsplein dat dienst doet als het centrum van de festiviteiten. Tijdens deze dagen kan je op de ‘Plaza de Andalusia’ terecht voor muziek en dans, optredens, traditionele spelletjes, wedstrijden, genieten van een populaire snack (rosquetes) en de nacht van de vermommingen en chocolade.

De feria begint op 6 oktober met een mis en de processie van de beschermheilige. Ter ere van de beschermheilige wordt er een lied gezongen dat enkel tijdens deze kerkelijke ceremonie en processie gezongen mag worden.

Op de ochtend van 9 oktober, de dag van Pilar, wordt de Heilige Maagd Pilar rondgedragen door de straten van de stad, vergezeld door de ‘Banda De Tambores y Cornetas de Tolox’. Op deze manier worden de vieringen van Ojén (Málaga) afgerond.

Ojén is een prachtige gemeente gelegen op 8 kilometer van Marbella, die zich uitstrekt van Sierra Blanca naar Sierra Alpujata, vlakbij de Arroyo de Almadán.


Meer informatie: http://www.ojen.es