Fferia-del-pavo-1eria del Pavo

Datum: 22 april 2018

Plaats: Cañete la Real

Deelname: gratis

In de afgelopen jaren is de kalkoen uitgegroeid tot een van de nieuwe bronnen van rijkdom van het dorp Cañete La Real, gelegen in de Guadalteba vallei te Málaga, maar grenzend aan de provincies Cádiz en Sevilla. In zijn uitgestrekte territorium lijkt het erop dat de verschillende pluimveebedrijven zich hier goed hebben gevestigd. Kalkoen staat bekend om zijn lage calorieën en wit vlees.

Om hulde te brengen aan deze sector, wordt de ‘Feria del Pavo’ gehouden.

Dit thematisch festival omvat verschillende proeverijen van producten gemaakt van kalkoenvlees. Het gastronomische evenement wordt verlevendigd met speelse en kinderlijke activiteiten voor de kinderen en met muzikale optredens. Het feest gaat door op de emblematische ‘Plaza de la Paz’, in het hart van het dorp.

Men kan er ook de ambachtelijke markt bezoeken met producten uit de provincie Malaga, waaronder zelfgemaakte snoepjes, kazen, conserven, worsten of wijnen. Ter aanvulling, deze dag omvat ook begeleide culturele bezoeken aan de belangrijkste monumenten van de stad, allemaal gelegen in de omgeving van het festival.


Meer informatie: http://www.canetelareal.es