Fiesta del tostón

fiesta-del-toston-1Datum: 4 November 2018
Tijd: 12:00 t/m 13:00
Plaats: Ojén
Deelname: gratis

De eerste zondag van november na Allerheiligen viert men elk jaar in Ojén, gemeente van de Sierra de las Nieves, Het feest van de ‘Tostón’.

Dit feest is ontstaan in Juanar en El Puerto in de dagen dat gezinnen en vooral groepen jonge mensen 1 november op het platteland doorbrachten. Op deze dag was het de gewoonte om kastanjes te eten en deze door te spoelen met brandewijn. Vandaag komen mensen van alle leeftijden naar de plaats waar de kastanjes worden geroosterd om hun hoorntje met gepofte kastanjes vervolgens mee te nemen naar het centrale plein om er daar van te genieten, dit vergezeld van verschillende dranken, al dan niet met alcohol.

Het gastronomische aanbod is compleet met geroosterd spek en diverse typische Ojénse gerechten zoals rijst met venkel, kastanjestoofpot, Ojénse salmorejo, enz. Het is een dag om met familie te genieten, die zijn aanbod compleet maakt met het realiseren van verschillende traditionele spellen op het plein. Aardappeldansen, zakraces of appel- en stoel spelletjes zijn enkele voorbeelden.


Meer informatie: http://www.ojen.es