Jim Dine Collectie in het Centre Pompidou

jim-dine-en-la-coleccion-centre-pompidou-malaga-1Datum: 10 Augustus 2019 t/m 6 Oktober 2019
Tijd: 01:00 t/m 01:00
Plaats: Málaga
Deelname: tickets

Het Centre Pompidou Málaga presenteert de uitzonderlijke donatie van Jim Dine aan het Nationaal museum van moderne kunst. De collectie groepeert werken uit de periode 1961 tot 2016 en het gaat over een groep schilderijen en beelden met de terugkerende motieven als werktuigen, harten, venus, etc. Jim Dine wilde op deze manier Frankrijk bedanken voor de inspiratie op zijn werk.

Jim Dine werd geboren in 1935 in Cincinnati, Ohio. Hij is schilder, beeldhouwer en poeet. Hij begon zijn artistieke carriere in 1958 in New York. In het begin van de jaren zestig maakt hij met alledaagse voorwerpen werken die ten onrechte met de Pop Art worden vergeleken. Gefascineerd door Neodada verkent hij de relatie tussen schilderkunst en beeldhouwkunst tot het object. In de jaren zeventig neemt hij zijn toevlucht tot het tekenen en graveren en pleit hij voor een radicale invraagstelling die hem ertoe brengt de figuratie te herontdekken. Aan het einde van de jaren tachtig eigent Dine zich de stijlelementen van oude culturen, verschillende artistieke iconen en volksbeelden toe en ontwikkelt een aandachtige praktijk van vroegere vormen, gebaseerd op een liefde voor het handwerk en doordrenkt met persoonlijke symbolen. Zijn poëziepraktijk beëindigt deze tentoonstelling: de kunstenaar schrijft onuitgegeven gedichten met houtskool op de muren en de woorden versterken de plastische en symbolische kwaliteiten van zijn werken.

Openingsuren: De hele week uitgezonderd dinsdag (ook feestdagen). van 9u30 tot 20u

Adres:Pasaje Doctor Carrillo Casaux, s/n 29016, Muelle Uno, Puerto de Málaga

Tel.: 902 998 631

email: info.centrepompidou@malaga.euMeer informatie: https://centrepompidou-malaga.eu/exposicion/jim-dine-coleccion-centre-pompidou/