Noche del Vino

noche-del-vino-1Datum: 15 Augustus 2018
Tijd: 10:00 t/m 11:00
Plaats: Cómpeta
Deelname: gratis

Elk jaar viert Cómpeta op 15 augustus zijn belangrijkste festival, dat bekend staat als 'de Nacht van de Wijn'.

De oorsprong van dit festival heeft een spontane en gulle oorsprong. Een inwoner van Cómpeta, Aurelio, besloot dat op de nacht dat de arbeiders naar de boerderijen vertrokken tijdens het oogstseizoen en niet zouden terugkeren tot oktober met hun geperste druiven of rozijnen, om de lokale bevolking uit te nodigen. De uitnodiging werd zo goed aangenomen dat ze sindsdien elke 15 augustus wordt herhaald.

Het unieke van deze viering is in populariteit gestegen en wordt nu beschouwd als een van de belangrijkste en leukste evenementen in La Axarquía. Deze dag is niet alleen een eerbetoon aan het typische product van Cómpeta, de zoete wijn, maar ook aan de beschermheilige van de stad.

De wijnnacht van Cómpeta is veranderd van een nachtelijke bijeenkomst tussen buren in een hele dag waarop verschillende activiteiten plaatsvinden.

De feestelijke dag begint meestal om 11 uur 's morgens en duurt tot in de vroege uurtjes. Het dorp verwelkomt duizenden bezoekers. In de week voor het grote evenement worden speciale routes door het dorp, poëziewedstrijden of schildertentoonstellingen georganiseerd.


Meer informatie: http://www.competa.es