hondenstranden-andalusie-1

Hondenstranden Andalusië en Málaga

Als u op zoek bent naar een strand in Andalusië waar u uw hond mee naartoe kunt nemen, dan hebben wij voor u een handige lijst met plekken waar u terecht kunt.

Het nadeel is wel dat mensen zich op deze stranden niet mogen baden.
De Junta riep in 2015 de gemeentehuizen op om de stranden te sluiten voor honden tijdens het hoogseizoen.

Gelukkig heeft men toch een manier gevonden om de wet te omzeilen. Stranden waar het water zogenaamd voor mensen niet geschikt is om zich in te baden, zijn dat wel voor de honden.

Het probleem is dat deze hondenstranden zich in veel gevallen in afgelegen gebieden bevinden die moeilijk bereikbaar zijn, of in gebieden waar veel gevist wordt.

Stranden voor honden in Andalusië 2018:

  • La Playa de la Rana, in Adra (Almería)
  • Playa el Cable, in Motril (Granada)
  • Playa El Castillo, in Fuengirola (Málaga)
  • Playa Arroyo Totalán, in Málaga
  • Playa de Piedra Paloma, in Casares (Málaga)
  • Playa Canina, in Torre del Mar (Málaga)
  • Playa El Pinillo, in Marbella (Málaga)
  • Playa Ventura de Mar, in Marbella (Málaga)
  • Playa de Camposoto, in Cádiz
  • Playa del Espigón, in Huelva

Stranden voor honden in Málaga:

Playa de Arroyo Totalán, in Malaga: Een stenen strand gelegen naast de cementfabriek, tussen de stad Málaga en Cala del Moral. Het wordt vaak bezocht door de inwoners van deze prachtige stad, maar het is niet het mooiste strand.

Playa del Castillo strand, in Fuengirola: Dit hondenstrand in de provincie Málaga is, samen met Torre del Mar, één van de meest gewaardeerde stranden. Het is een strand met fijn zand, en hoewel het een klein strand is, is het ideaal om er te genieten van een dagje met uw huisdier.

Playa de Piedra Paloma, in Casares: Rustig zandstrand met stenen, een paar jaar geleden gerealiseerd, om het vorige hondenstrand, Playa de la Sal, in dezelfde gemeente te vervangen.

Playa Canina in Torre del Mar: Het is, volgens de gebruikers, het beste strand van Andalusië. Uitgerust met een hondenpark en het hele jaar door beschikbaar, is dit zandstrand ideaal voor een hondenvakantie.

Waarop moet je letten als je met je hond naar het strand gaat?

Water: Zorg ervoor dat je hond kan drinken. Ondanks het vele water dat aanwezig is, is het heel belangrijk dat je hond hier niet van gaat drinken. Zorg dus voor vers water zodat je hond te allen tijde kan drinken.

Bescherm de huid: Ook honden kunnen verbranden! Let er dus op dat je een zonnecrème, speciaal voor honden, steeds bij je hebt. Vergeet achteraf deze crème niet weer bij je hond af te spoelen. Ook zorgen voor wat schaduw kan zeker helpen.

Let op bij zwemmen: Niet alle honden houden van zwemmen. Ook al lijkt het jou super leuk om met je hond het water in te gaan, kijk vooral naar de reactie op water van je trouwe viervoeter. Verzeker je er ook van of je hond kán zwemmen, niet allle honden kunnen dit.

Zand is niet om te eten: Dat weten wij natuurlijk wel, maar je hond niet! Mocht hij opeens teveel interesse krijgen in het zand, zorg er dan voor dat je voldoende snacks bij je hebt ter afleiding.