Adverteren in uw vertrouwd Nederlandstalige maandblad

coverTerwijl steeds meer bedrijven vandaag de dag meer en meer online adverteren blijft gedrukte reclame een zeer effectieve manier om uw bedrijf te promoten. Gedrukte reclame maakt het mogelijk om u te onderscheiden van uw concurrentie. Voordelen van print reclame zijn een betere focus van uw publiek, een hogere omzet en het creëren van vertrouwen.

Met een oplage tot 12.000 gedrukte magazines per maand, bieden wij u de mogelijkheid om uw publiek over heel de Costa del Sol en omstreken te bereiken. Met distributie punten van Nerja tot Estepona, is de Kosta makkelijk te verkrijgen door alle Nederlanders en Belgen die zich aan de Costa del Sol bevinden. Zo loopt u dus geen potentiële klanten mis. Alle distributiepunten kunt u op deze pagina terugvinden, inclusief de exacte distributie datum en tijd.

Onze website ontvangt gemiddeld 38.000 bezoekers per maand. Uit onze statistieken van 2018 wordt 58,4 % van deze bezoekers gegenereerd door zoek opdrachten en is naast onze hoofd pagina (www.kostanieuws.com) onze magazine pagina (www.kostanieuws.com/magazine/) de meest bezochte pagina met 25,8% van het totaal aantal paginaweergaven.
Alle Kosta edities (inclusief advertenties) worden volledig gepubliceerd op deze pagina, en zijn voor al onze bezoekers makkelijk te lezen en te downloaden als PDF.

Online adverteren zonder nadelen

Vindbaarheid op het internet is van essentieel belang. Zonder eigen website, Facebook pagina, Google Maps profiel loopt u een groot publiek mis. Daarom bieden wij uiteraard naast gedrukte reclame ook reclame mogelijkheden op onze website en sociale media.

Wat ons onderscheidt is dat we geen opdringerige online reclame maken of toestaan. Vervelende pop-ups, pagina's die worden omgeleid en flikkerende advertenties met geluid worden beter gezien en vaker geklikt maar lijden bijna nooit tot een verbintenis.

Advertentiepakketten

Om de best mogelijke resultaten voor onze klanten te genereren bieden wij verschillende advertentiepakketten zoals bv. ons pakket voor beginnende bedrijven (start-ups). Omdat elk bedrijf uniek is en anders gecommercialiseerd moet worden stellen wij allen pakketten samen tijdens een persoonlijk gesprek.


Advertentiespecificaties voor druk


Advertenties met bleed
("Sangre")

size1

Maten (breedte x hoogte, mm)

 • Pagina met bleed: 216 x 303
 • Pagina zonder bleed: 210 x 297
 • Dubbele pagina met bleed: 426 x 303
 • Dubbele pagina zonder bleed: 420 x 297Advertenties zonder bleed

size2

Maten (breedte x hoogte, mm)

 • 1/2 horizontaal: 181 x 127,5
 • 1/2 verticaal: 87 x 261,75
 • 1/4 horizontaal: 181 x 60,25
 • 1/4 verticaal: 87 x 127,5
 • 1/8: 87 x 60,25
 • 1/16: 87 x 25,2

Avertenties moeten een duidelijke scheiding tussen de redactionele en reclame-inhoud bevatten. Als er geen onderscheid gemaakt kan worden tussen redactionele en reclame-inhoud, behouden wij het recht om er een scheidingslijn aan te brengen.

 

Instructies


Vereist formaat

Advertenties uitsluitend in PDF, JPG of TIF

 • Aanbevolen formaat: PDF/X-1a
 • Kleurruimte: CYMK. Geen Grayscale, RGB of LAB.
 • Pixeldichtheid: 300ppi


Materiaal Deadlines

Advertenties moeten uiterlijk de 7de van de maand aangeleverd worden. Als u hulp nodig heeft met het maken van de advertentie lever ons dan het materiaal voor de 5de.


Advertentie aanleveren

Alle advertenties moeten digitaal aan ons verstuurd worden. Bij het gebruik van een cloudopslag zoals b.v. Google Drive moeten de advertenties direct te downloaden zijn, zonder het gebruik van een account of toestemming aanvraag.


Advertentie ontwerp

Kosta biedt beperkte gratis ontwerp-ondersteuning.
Voor het maken van advertenties of een marketing campagne neem contact met ons op.


Neem contact op

Voor meer informatie over adverteren in ons magazine gelieve ons te contacteren.