12 februari - Wereld Darwindag

12 Februari 2018

12-februari-wereld-darwindag-1We must, however, acknowledge, as it seems to me, that man with all his noble qualities… still bears in his bodily frame the indelible stamp of his lowly origin.
– Charles Darwin

Charles Darwin bracht het idee van de Wet van de natuurlijke selectie in de schijnwerpers van de wetenschappelijke wereld, en liet ons zien hoe alles, absoluut alles, met elkaar verbonden was.

Darwin was absoluut fundamenteel voor het begrip van het leven en de soorten van de wereld zoals we die nu kennen. Charles Robert Darwin werd geboren in 1809 en groeide uit tot een naturalist en geoloog die de wereld zou veranderen. Hij was gefascineerd door het aantal en de verscheidenheid aan fossielen van over de hele wereld, en de soorten in hun grote diversiteit, en zo op een vijfjarige reis op de Beagle te varen rond de wereld om het leven in al zijn vormen te bestuderen.

Terwijl zijn theorieën oorspronkelijk werden verworpen door de wetenschap van zijn tijd, werd het beschouwd als onweerlegbaar feit toen steeds meer gegevens werden verzameld en meer soorten werden ontdekt. Het was onmogelijk om niet te zien dat sommige soorten afkomstig waren van andere soorten, en dat zelfs de mens zelf een gedeelde voorouder had met de primaten. De wetenschap zou nooit hetzelfde zijn.

Kosta redactie