5 do’s en don’ts voor prachtige nagels

21 Mei 2018

5-dos-en-donts-voor-prachtige-nagels-1Aceton remover
Je moet opletten met aceton removers omdat ze heel agressief zijn voor je nagels en deze kunnen uitdrogen. Gebruik in de plaats een verzorgende nagellak remover.

Nagelriemen knippen
Je nagelriemen knippen of terugduwen is een no-go! Ze zorgen ervoor dat je nagel beschermd is tegen bacteriën en schimmels. Als je de nagelriemen verwijdert, kunnen er infecties ontstaan. Beter is om ze goed te hydrateren met een crème om schilferen en scheurtjes te voorkomen en een gezonde nagelgroei te bevorderen.

Base-coat
Let erop dat je altijd een base-coat aanbrengt voordat je in je haast meteen een kleurtje op je nagels gaat zetten. De base-coat zorgt er namelijk voor dat je nagel niet verkleurt en de houdbaarheid van je manicure zal hierdoor verlengen. Zorg ook dat je afwerkt met een Top Coat.

Nagellak met mate
Gebruik niet teveel nagellak, met minder lak op je kwast heb je een betere controle over je nagels. Zorg ervoor dat je de eerste laag heel goed laat drogen voordat je de volgende laag aanbrengt.

Altijd nagellak
Het beste is om op je handen niet langer dan twee weken nagellak te dragen en op je voeten niet langer dan een maand. Geef je nagels af en toe een pauze. De cellen van onze nagels zijn namelijk gemaakt van eiwitten en raken beschadigd door het te lang dragen van nagellak. Neem dus af en toe even een pauze, zodat ze zich kunnen herstellen.

Kosta redactie