Notice: Undefined index: imgs in /home/customer/www/kostanieuws.com/public_html/lib/pers.php on line 205

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/kostanieuws.com/public_html/lib/pers.php on line 205

Notice: Undefined index: imgs in /home/customer/www/kostanieuws.com/public_html/lib/pers.php on line 208

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/kostanieuws.com/public_html/lib/pers.php on line 208

Notice: Undefined index: imgs in /home/customer/www/kostanieuws.com/public_html/lib/pers.php on line 212

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/kostanieuws.com/public_html/lib/pers.php on line 212

Notice: Undefined index: imgs in /home/customer/www/kostanieuws.com/public_html/lib/pers.php on line 215

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/kostanieuws.com/public_html/lib/pers.php on line 215

Notice: Undefined index: imgs in /home/customer/www/kostanieuws.com/public_html/lib/pers.php on line 219

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/kostanieuws.com/public_html/lib/pers.php on line 219

Notice: Undefined index: imgs in /home/customer/www/kostanieuws.com/public_html/index.php on line 119

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/kostanieuws.com/public_html/index.php on line 119
8 manieren om rimpels te doen verdwijnen

8 manieren om rimpels te doen verdwijnen

16 Januari 2020

8-manieren-om-rimpels-te-doen-verdwijnen-1

Fijne lijnen en rimpels zijn niet onvermijdelijk. Huidexperts zijn zelfs van mening dat de meeste huidbeschadigingen kunnen worden voorkomen met een speciale verzorging.

Hier zijn de 8 belangrijkste punten om in gedachten te houden, ongeacht je leeftijd.1. Bescherming tegen de zon

De belangrijkste oorzaak van huidveroudering is zonlicht. Gebruik elke dag een zonnebrandcrème omdat de verouderingseffecten van de zon even sterk aanwezig zijn in de koude wintermaanden als in de warme zomermaanden. Dit voorkomt dat uw huid vroegtijdig veroudert en zal uw huid beschermen tegen verbranding.


2. Stoppen met roken

Sigarettenrook versnelt het verouderingsproces omdat het zuurstof onttrekt aan uw huid en de regeneratie van nieuwe cellen vertraagt. Het kan de huid een grijze, uitgezakte uitstraling geven en fijne lijntjes rond de mond veroorzaken omdat zware rokers voortdurend hun lippen tuiten om aan de sigaret te trekken.


3. Diep reinigen

Veel vrouwen reinigen hun huid niet zo grondig als ze zouden moeten, omdat ze geloven dat dit leidt tot uitdroging en lijntjes. Het is echter heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je huid vrij is van dode huidcellen, vuil en make-up om het een jeugdige, frisse gloed te geven.

Gebruik geen agressieve producten. Een crèmig reinigingsmiddel in combinatie met watten is effectief genoeg voor de meeste vrouwen. Als je huid erg droog is, masseer dan met een vet reinigingsmiddel. Laat een paar minuten op je huid zitten en spoel dan af met warm water.


4. Diep hydrateren

Naast het gebruik van een dagelijkse vochtinbrengende crème, kunt u ook wekelijks het vochtgehalte van uw huid verhogen. Ofwel gebruik je een voedend gezichtsmasker, ofwel breng je een dikke laag van je gebruikelijke vochtinbrengende crème of een nachtcrème aan, wat je ook kiest, laat het 5 á 10 minuten op de huid zitten en verwijder vervolgens de overtollige crème. Aanbrengen op de vochtige huid voor een nog beter effect!


5. Verhoog de doorbloeding

Koop een zachte gezichtsscrub en gebruik deze één keer per week om het oppervlak van uw huid zacht en glad te houden. Dit verhoogt de bloedtoevoer naar de bovenste laag van de huid en stimuleert de celvernieuwing.

U kunt hetzelfde effect krijgen door een gezichtswasmiddel op uw huid aan te brengen met behulp van een schoon scheerkwastje.


6. Vermom lijnen

Bestaande lijnen kunnen worden geminimaliseerd door te kiezen voor de nieuwste lichtreflecterende foundations, concealers en poeders. Deze bevatten lichtgevende deeltjes die het licht van uw huid wegkaatsen, waardoor lijntjes minder opvallen en uw huid een prachtige glans krijgt.


7. Regelmatig verwennen

Denk er naast een dagelijkse huidverzorging ook aan om uw huid af en toe te behandelen met speciale behandelingen zoals gezichtsbehandelingen, serums en anti-verouderingscrèmes.


8. Wees voorzichtig met wrijven

Let op dat u niet aan uw huid sleept bij het aanbrengen van huidverzorgingsproducten of make-up. Vooral de huid rond de ogen vertoont daardoor tekenen van veroudering. Gebruik dus altijd een lichte aanraking en maak uw bewegingen naar boven in plaats van de huid naar beneden te slepen.

Vermijd ook producten die uw huid doen jeuken, prikken of gevoelig maken. Als een product een dergelijke reactie veroorzaakt, stop dan onmiddellijk met het gebruik ervan.

Nicoletta Cyntia