Absurde wet ingetrokken

19 Januari 2018

absurde-wet-ingetrokken-1Herinnert u zich nog het artikeltje “Absurde wetten” uit de Kosta van november? Daarin werd een wet genoemd uit New York waarin stond dat bars en cafés een vergunning moesten hebben als mensen er wilden dansen. Etablissementen die niet over zo’n papiertje beschikten, riskeerden een hoge boete en het intrekken van hun drankvergunning.

Doel van de regel, aangenomen tijdens de drooglegging van Amerika, was paal en perk te stellen aan de illegale alcoholconsumptie in de horeca. In de decennia daarna werd de wet echter gretig gebruikt om nog andere vormen van censuur door te drukken.

De New Yorkse burgemeester Bill de Blasio heeft nu besloten deze controversiële, 92 jaar oude wet af te schaffen. “We leven in 2018 en deze wet voldoet niet langer. Het nachtleven maakt deel uit van de New Yorkse cultuur”, aldus de burgemeester in een officiële verklaring. “We willen een stad zijn waar mensen hard werken en vervolgens kunnen genieten zonder een obscuur, historisch verbod op dansen.”

Kosta redactie