Vanaf 2019 komen er advertenties op Whatsapp

6 November 2018

advertenties-op-whatsapp-1Dat Spanjaarden zeer actief zijn op Whatsapp is een feit, maar zou dat kunnen veranderen door de nieuwe aanpassingen die Whatsapp vanaf 2019 gaat toepassen.

Zo'n vijf jaar na overname door Facebook gaat WhatsApp dan toch reclame tonen in de populaire chatapp. Dat bevestigt voormalig WhatsApp-oprichter Brian Acton in een interview met Forbes. Brian verliet Facebook in september 2017 toen hij ontdekte dat Facebook van plan was om de advertentievrije app te gaan monetizen, een idee waar de voormalige WhatsApp co-founder absoluut niets van wilde weten.

Vanaf 2019 is het dus zover. De reclames zullen naar verluidt op dezelfde manier aan gebruikers getoond worden zoals dat bij Instagram gebeurt. Brian werkt sindsdien actief aan Signal, een nieuwe berichtentoepassing die terugkeert naar de pure vorm van communicatie die WhatsApp ooit hoog in het vaandel droeg: een reclamevrije chatapp waarmee je gratis versleutelde berichten en oproepen kunt versturen.

Vele lieten weten dat ze gaan overstappen als de advertenties op Whatsapp toch zullen doorgaan na al de commentaar die ze hebben ontvangen. Tot nu toe is er nog geen verandering in de plannen en staat het dus vast, op Whatsapp komen

advertenties.

Kosta redactie