Andalusië

22 Januari 2018

andalusie-watervoorziening-1De groei van het toerisme en de groeiende landbouw vragen veel water. Door een gebrek aan regen blijven de reservoirs echter krimpen. In Andalusië, zijn Axarquia en Almeria bijzonder getroffen.

Het reservoir in La Viñuela is sinds 15 januari nog slechts 22% gevuld. Cuevas de Almanzora meldt een laagtepunt van nog maar 5,5%.

De Regenradar registreert nog steeds geen regenval voor de komende dagen, en als er tot eind februari niet genoeg regen valt, zal het in veel regio's zeer kritisch worden, zodat de overheid deze zomer waarschijnlijk een noodtoestand zal uitroepen. De watervoorziening wordt beperkt, zodat dagelijks vele tankwagens door het land rijden om de watervoorziening van de burgers veilig te stellen.

De 1,8 miljoen ambtenaren van Andalusië maken zich kennelijk niet ernstig zorgen over de oplossing van dit probleem, aangezien in ieder geval de stedelijke groene ruimten en de cultuurgebieden met gezuiverd water zouden kunnen worden geïrrigeerd. Alleen al in de provincie Malaga ontbreken maar liefst 42 rioolwaterzuiveringsinstallaties, en het lijkt erop dat de zuiveringsinstallatie van Nerija ook dit jaar niet zal worden voltooid. De EU-middelen en de belastingen die de Andalusiërs hebben betaald voor de bouw van nieuwe zuiveringsinstallaties, zijn spoorloos in de Spaanse bureaucratie verdwenen.

Kosta redactie