18 december: Bak koekjes dag

18 December 2019

bak-koekjes-dag-2019-1Bak koekjes dag vindt plaats in het midden van de winter en is een geweldig excuus om een aantal heerlijke koekjes te bakken om u te helpen door de koude, winterse dagen te komen! Waarom probeer je niet wat kaneelkoekjes te maken om je keuken naar winterse festiviteiten te laten ruiken? Of er is altijd het klassieke 'suikerkoekje' met felgekleurde koninklijke glazuur, zilveren kandijbolletjes en hagelslag, gesneden in een groot aantal seizoensvormen. Bak koekjes dag is je excuus om je te laten verwennen of iemand te verwennen.

Koekjes kwamen in de 17e eeuw in Amerika aan, hoewel het woord veel later met de Nederlanders in zijn oorspronkelijke vorm van "koekje" aankwam. Hoewel de koekjes zelf al in de 7e eeuw uit Perzië lijken te dateren. Sindsdien zijn ze een wereldwijd fenomeen geworden dat in meer variëteiten, smaken en stijlen bestaat dan je je kunt voorstellen. Van fruit gevulde koekjes tot het eenvoudige maar verrukkelijke suikerkoekje, deze "kleine koekjes" zijn gewoon het meest verbazingwekkende wat er sinds het brood uit de oven komt.

Elk jaar komen mensen samen om de Dag van de Bak koekjes te vieren door tientallen koekjes te bakken voor liefdadigheidsdoeleinden, weeshuizen, en over het algemeen brengen ze vreugde aan familie en vrienden overal. De gemakkelijkste manier om het te vieren is een stapel van uw favoriete koekjes te bakken.

Kosta redactie