Zo bespaar je de batterij van je mobiel

23 Augustus 2018

batterij-besparen-1Ook al gaat de technologie erop vooruit, toch lijkt het dat het batterijleven van onze mobieltjes achteruitgaat. Maar niet getreurd wij van Kosta hebben daar een paar handige tips tegen gevonden!

De eerste tip die we hebben is de helderheid van je mobiel, je mobiel heeft een functie zodat de helderheid van je mobiel automatisch zachter gaat aan de hand van je batterijpercentage. Ook kan je dit automatisch aanpassen.

Nog een tip is omaf en toe je apps te sluiten, ze blijven stiekem op je achtergrond draaien waardoor je onnodig batterijverlies hebt.

Hetzelfde gebeurt ook met je locatievoorzieningen, elke app gebruikt het. Zet het af voor de apps waar je het niet bij nodig hebt! Als je je mobiel aan het opladen bent, en het duurt te lang, zet dan de vliegtuigmodus aan. Zo gaat het wel 30% sneller!

Soms kan het verbruik van je batterij liggen aan een update. Kijk regelmatig eens of er geen updates klaar staan. De bluetooth staat bij veel mensen altijd aan, dat is overbodig!

Wist je dat de trilfunctie van je mobiel heel veel verbruikt? Wat veel mensen niet weten is dat elke mobiel een energiebesparingsmodus heeft, dus zet deze eens aan. Je merkt zelf geen verschillen, alleen dat je batterij langer meegaat!

Als laatste tip geven we mee om af een toe de Wi-Fi eens af te zetten, dat alleen al zal wonderen doen!

Kosta redactie