Bearbot

22 April 2018

bearbot-1Ook genoeg van al die afstandsbedieningen? Tegenwoordig heb je voor alles er wel één nodig.

Vanaf nu is Bearbot je nieuwe vriend in huis. Zoals de naam het al verklapt gaat het om een apparaatje dat eruit ziet als een beer waarmee je het hele huis kan regelen.

Het gaat om de grondlegger voor het groeiende Indiegogo-project, ontworpen om smart home control een stuk leuker en familialer te maken. Deze kleine beer heeft infrarood-, Bluetooth-, radio- en ZigBee-sensoren die zijn ontworpen om met vrijwel elk smart home-apparaat te werken, van je HVAC tot je tv. Je "temt" de beer met een smartphone-app waarmee je commando's kunt maken en kunt kiezen met welke sensor de beer zal luisteren voor die specifieke opdracht.

Maar, wat echt uniek is, is de verschillende manieren waarop je het kunt bedienen. Je kunt opdrachten programmeren in de afstandsbediening of een specifieke handbeweging “aanleren”. Zwaai met je vinger voor de buik van de beer, en hij zal gehoorzamen. Zo kan hij o.a. lichten dimmen, zappen tussen verschillende programma’s op televisie, volumes aanpassen, enzovoort. Doordat hij zo compact is kan je hem gemakkelijk meenemen van de ene ruimte naar de andere. Zo hoef je bijvoorbeeld in het donker niet op zoek te gaan naar afstandsbedieningen of de lichtknop.

Designer Vivien Muller houdt van het combineren van dieren en toestellen die alles in en rond het huis makkelijker maken. Eerder creëerde hij al Ulo, een slimme uil die je hele huis in de gaten houdt. Wat een fantastische en gepaste vermomming voor een bewakingscamera is natuurlijk.

De Bearbot kan je nu bestellen op Indiegogo vanaf 75 euro.

Meer informatie: www.indiegogo.com

Kosta redactie