Beauty

3 Februari 2009

Decadente Gezichtsmaskers

beauty-1

Tegenwoordig zijn er cosmetica producten op de markt te verkrijgen die de meest uiteenlopende bestanddelen bevatten. Algen, goud, parels, diamant, chocolade, kaviaar en champagne zouden voor de huid wonderen moeten verrichten.

Zo bestaat er een gezichtsmasker, het gouden gezichtsmasker, dat bij een behandeling 24-karaats bladgoud op het gelaat inmasseert en door elektrisch geladen gouddeeltjes worden de huid-cellen verjongt en hun weerstand verhoogt. Het be-vordert de bloedcirculatie, de elasticiteit van de huid waardoor het optreden van lijntjes en rimpels vertragen.

Voorts bestaat er het platina masker dat werkt in op de oxidatieprocessen van de huid en is nog beter voor het antiverouderings proces. Het gezichtsmasker met gemalen diamant reinigt de huid intensief. De afvalstoffen worden snel verwijderd terwijl de huid een jonge uitstraling krijgt.

Het parel masker bestaat uit gemalen parel poeder. Dit zorgt ervoor dat de stralen van de zon worden gefilterd zodat de UV straling beperkt blijft. Ook bevat het poeder voedingsstoffen als aminozuren, mineralen en proteïnen waardoor het vocht in de huid vast wordt gehouden en deze versterkt.

Het kaviaar masker bevat vitaminen, mineralen en proteïnen die in de visseneitjes zitten. Deze maken nieuwe cellen aan en verstevigen de huid. Het zijn luxe maskers en daar is dan ook de prijs naar! Gemiddeld 100 € per behandeling en vanaf 250 € voor een goud masker. En daarna lekker genieten met een glaasje champagne dat schijnt ook goed voor de huid te zijn!


Het belang van scrubben

beauty-2

Voor een mooie, gezonde huid is scrubben belangrijk omdat deze is opgebouwd zodat er steeds nieuwe huidcellen worden aangemaakt.

De huidcellen worden om de 3 of 4 weken vernieuwd terwijl de oude cellen op natuurlijke wijze verdwijnen. B.v. tijdens het douchen en het schuren van de kleding. Dit is echter niet voldoende en daarom is scrubben een uitkomst.

De nieuwe huidcellen worden zichtbaar: de huid wordt gladder en glanst doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd. Door te scrubben worden verzorgingsproducten sneller opgenomen, kleine vet-pukkeltjes en puistjes verdwijnen en men wordt sneller bruin.

Uiteraard blijft insmeren bij het zonnen uiterst belangrijk. Scrubben bij de gevoelige delen van de huid is niet verstandig en moet dan ook vermeden worden. Bij een gevoelige huid is 2 keer per maand voldoende en bij een normale of vette huid is 1 tot 2 keer per week genoeg.

Het scrubproduct is voor het gezicht veel fijner dan b.v. voor de rest van het lichaam. Er bestaan verschillende soorten, zoals modderscrubs en scrubs met zeezout.

 

Kosta redactie