Belangrijk: de nieuwe Europese privacywet van kracht per 25 mei

25 Mei 2018

belangrijk-de-nieuwe-europese-privacywet-1Op 25 mei treedt de nieuwe privacywet in heel Europa in werking. Dit is goed nieuws voor ieders privacy en gaat verder dan de eerdere wetten en regels.

De belangrijkste verandering is het recht om vergeten te worden. Dit houdt in dat wanneer u bijvoorbeeld van energieleverancier verandert u kunt verzoeken al uw gegevens uit hun systemen te laten verwijderen. Ieder bedrijf is verplciht hier gehoor aan te geven.

Voor bedrijven is er echter (voor zover zij dit nog niet geregeld hebben) werk aan de winkel. Vrijwel iedere ondernemer of elk bedrijf is in Spanje verplicht zich te registeren bij la agencia Española de Protección de Datos (AEPD). In het Nederlands wordt de wet afgekort als AVG.

Zelfs als u alleen maar een e-mailadres of telefoonnummer van een klant of leverancier registreert (bewaart) bent u verplicht zich te registeren. De boetes voor het niet nakomen van deze verplichting kunnen aanzienljk oplopen. De maximale boete is € 20 miljoen al zal de bakker op de hoek waarschijnlijk geen dergelijk grote boete ontvangen.

Het advies is u bedrijf tijdig te registeren of dit door een gemachtigde te laten doen.

 

Gedetailleerd artikel : Lees hier meer !


Kosta redactie