Belgen eten 4,3 kg pizza/jaar volgens ‘Domino´s pizza’

19 Juli 2018

belgen-eten-pizza-volgens-dominos-pizza-1Pizza´s zijn lekker, het is simpel en je hebt er veel keuze in. In België zijn pizza´s zelfs een trend!

Domino’s heeft grote plannen in België. De pizzaketen hoopt binnen acht jaar aan 200 filialen te zitten, terwijl ze nu op 57 zitten. “Ons doel is de pizza’s binnen de 9 minuten nadat ze uit de keuken komen, af te leveren bij de klant”, zei Misja Vroom, CEO van België en Nederland. “De pizzamarkt in België is bij de grootste in Europa: gemiddeld eet een Belg 4,2 kilo pizza per jaar.

In Vlaanderen zijn pizza’s met barbecuesaus het populairst, een opvallende trend binnen Europa. In Wallonië zijn pizza’s met kaas en aardappelen zoals de Savoyarde enorm populair.” “Wij zijn de eerste keten die veganistische pizza’s aanbiedt, het deeg is volledig veganistisch en zal ook standaard voor alle andere pizza’s worden gebruikt vanaf nu”, zegt Vroom.

De recepten zijn speciaal voor België en Nederland gemaakt en dus nergens anders te verkrijgen in dezelfde vorm. Na de zomer wordt ook een chocoladepizza op de markt gebracht.


Kosta redactie