Bellen en rijden wordt harder bestraft

25 September 2018

bellen-en-rijden-wordt-harder-bestraft-1Dat je niet op je mobiel mag kijken tijdens het rijden weten we allemaal, en toch gebeurt het nog zo vaak. Spanje wil het aantal gebruikers tijdens het rijden fel verlagen en dat doen ze zo.

Volgens ‘Dirección General de Tráfico (DGT)’ is het gebruik van de smartphone achter het stuur doodsoorzaak nummer één sinds 2016, meer dan alcohol of de snelheid bij verkeersongevallen.

Om dit in de toekomst te voorkomen, word je nu harder bestraft als je je mobiel gebruikt tijdens het rijden. Het puntensysteem op je rijbewijs in Spanje is simpel. Om te beginnen krijg je 12 punten, voor beginnende rijders zijn dat maar 8 punten. Als je iets strafbaars doet tijdens het rijden gaan er punten van je rijbewijs af, zijn al je punten op dan kan je je rijbewijs kwijt geraken gedurende zes maanden en moet je weer je examen afleggen. De huidige straf bij het gebruik van je smartphone tijdens het rijden staat op -3 punten, maar dat wordt veranderd naar -4 of zelfs -6, dat zou hetzelfde zijn als voor rijden onder invloed.

Tussen 2006 en 2016 werden er 7,5 miljoen verkeersboetes uitgedeeld waarbij autorijders ook punten kwijtraakten. Het goede nieuws is dat 75% van de autorijders nog alle punten heeft waarbij 16% (4,8 miljoen) slechts een keer een of meerdere punten kwijtraakten.

DGT-directeur Pere Navarro zou graag zien dat de smartphones en autofabrikanten samenwerken in een “ride mode” die te vergelijken is met een “flight mode”. Uitzondering is daarbij dat tijdens een “ride mode” ofwel “modo coche” de smartphone wel actief is alleen dat deze via de stem bediend kan worden, zonder het scherm aan te hoeven raken dus. De nieuwe Androidmodellen hebben al een soortgelijke functie, maar Pere Navarro wilt dit bij meer toestellen zien.

De DGT is nog aan het onderzoeken of het wel toegestaan zal zijn om de smartphone te bedienen en gebruiken als men stilstaat bij een stoplicht. Volgens DGT is het gevaar van de telefoon alleen levensbedreigend als men aan het rijden is en niet als men stilstaat, maar dat zal uit het onderzoek moeten blijken.

Kosta redactie