Bescherm je huid bij koude temperaturen

25 Februari 2018

bescherm-je-huid-bij-koude-temperaturen-1Er zijn ook koude dagen aan de Costa del Sol. De lagere temperaturen verminderen de bloedcirculatie, waardoor de natuurlijke hydrolipide mantel onevenwichtig wordt. Hierdoor kan de huid geen vocht meer opnemen en voelt deze ruw en droog aan. Koude wind, warme lucht van de verwarming en kleding dragen daaraan bij. Wat kan er dus aan gedaan worden?

Let er bij het douchen of baden op dat de watertemperatuur niet hoger is dan 37 graden Celsius. Daarna is het zeer belangrijk om lichaamsboter of oliën aan te brengen om de droge huid intensief te verzorgen.

Gezicht en handen zijn het meeste overgeleverd aan de genade van de koudere temperaturen. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan de juiste zorg. Reinigingsmiddelen moeten vrij zijn van alcohol en zeep om te voorkomen dat de huid verder uitdroogt. Een milde reinigingsmelk is ideaal in de avonduren. Overdag beschermen gezichtsoliën en crèmes met een verhoogd vetgehalte tegen vochtverlies en verminderen het gevoel van spanning. De huid voelt weer zacht en soepel aan en de beschermende mantel van de huid bouwt zich weer op. Producten met de vochtinbrengende aloë vera of met de welbekende urea worden sterk aanbevolen.

Er zijn ook weinig talgklieren op de ellebogen, schenen en knieën aanwezig. In de meeste gevallen is de huid op deze plaatsen bijzonder gevoelig voor droogte. Daarom moeten we hier meerdere malen per dag smeren om deze zones extra te beschermen.
De lippen barsten ook snel en worden broos bij koude temperaturen omdat ze de beschermende subcutane vetweefsel en talgklieren missen. Het bevochtigen van de lippen met de tong maakt het uitdrogen nog erger. Lippenbalsem of lippenstift kunt u het best bij de hand houden tijdens de koudere dagen. Wat u ook besluit te doen, vooral aan de Costa del Sol, vergeet nooit de zonbeschermingsfactor in de lipverzorging. De zon kan ook tijdens de winter voor schade zorgen.

Kosta redactie