Beste mocktails zonder alcohol voor deze zomer

30 Augustus 2018

beste-mocktails-1Zelfgemaakte cocktails zijn altijd het beste en als je ze zonder alcohol kunt maken, waarom dan niet? Wist je dat alcohol helemaal niet goed is als het zo warm is? Dan krijg je het vaak nog warmer, ook al is het een zeer verfrissende cocktail. Wij hebben voor jullie een lijstje met alcoholvrije mocktails!

Pompelmoes & Gember Mocktail is de eerste mocktail. Super simpel om te maken! Schil en snijd wat gember en kook het met wat water en rietsuiker tot de rietsuiker is opgelost. Laat het mengsel door een zeef druppen, en voeg wat pompelmoessap toe en klaar!

Zwarte thee, salie en citroen mocktail, is een van de verfrissendste mocktails die je kan maken. Doe een zakje zwarte thee in een mok met wat salieblaadjes en laat die gedurende 5 minuten trekken. Als dit klaar is zeef je het mengsel en doe je het in een glas met wat citroen en agavesiroop. Doe een ijsblokje in je glas, maak er een leuke foto van en zet het op facebook!

De laatste vraagt wat meer inspanning, maar als je van rode vruchten houdt is de Frambozen & Rozemarijn mocktail zeker de moeite. Doe wat water, honing, rozemarijn en rood fruit in een pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten koken en mix alles tot een brokvrije massa. Zeef het mengsel en laat afkoelen. Doe wat ijsblokjes in een glas met wat bruiswater en voeg het mengsel hieraan toe.

Proost!

Kosta redactie