Boeken voor regendagen

20 Oktober 2018

boeken-voor-regendagen-1De herfst en winter is de beste tijd om te genieten van een boek, onder een deken, knus op de bank, met een heerlijke kop warm drinken bij je. Welke boeken zijn nieuw en de moeite eens te lezen?

“Wanneer kun je beginnen”, van Beck Dorey-Stein, is een waargebeurd verhaal. Het gaat over een jongedame die door onwaarschijnlijke vriendschappen haar eerste echte job is kunnen beginnen in het witte huis. Het boek staat aangeprezen op verschillende boekenwinkels, en is zeer populair op internationaal niveau.

“Het leukste van Eva”, is een autobiografie van Eva Mouton en is al door verschillende critici aangeprezen door de speels en leuk gebrachte, geïllustreerde gebeurtenissen van haar leven.

Een andere topverkoper is “De dochter van de klokkenmaker”, van Kate Morton. Het is een verhaal over een groep kunstige jongeren die in de zomer van 1862 verblijven in een prachtig landhuis. Ze wilden er inspiratie opdoen en hun creativiteit aanwakkeren, maar de zomer komt op zijn einde en iemand is verdwenen evenals een erfstuk.

“De zon en haar bloemen” van Rupi Kaur is een gedichtenbundel die je door de fases van het leven leidt. Het is verdeeld in 5 hoofdstukken en laat je nadenken over jezelf en je leven. Het gaat over groeien en helen en jezelf leren kennen. Er staan illustraties in die zijn getekend door Rupi zelf.

De laatste in de lijst is “Aan het einde van de wereld”, van Kristin Hannah. Dit boek is een pakkend en meeslepend verhaal over helen en verwerken. Ernt Allbright is in 1974 vrij gekomen uit een krijgsgevangenis in Vietnam. Hij keert terug naar zijn gezin, maar niets is meer hetzelfde. Hij heeft nachtmerries en woede-uitbarstingen, het lukt hem maar niet om de draad weer op te pikken. Dus besluit hij om met zijn gezin te verhuizen naar Alaska om daar een zelfvoorzienend leven op de bouwen en om er terug opnieuw te beginnen.

Kosta redactie