Bosbrand in Malaga zorgt voor meer dan 50 geëvacueerden

2 Augustus 2018

bosbrand-in-malaga-zorgt-voor-50-geevacueerden-1Hoewel er nog geen sprake is van een hittegolf hier in Spanje, zijn er toch al heel erg veel bosbranden. En ook Málaga komt er niet onderuit. Het weekend van 21 juli was voor veel inwoners van de provincie Málaga alsof ze wakker werden in een film.

Rond 19.30 uur zaterdagavond (21 juli) kwam de melding binnen van een bosbrand binnen de gemeentegrenzen van Casares. De brand begon nabij de MA-8300 weg die Casares met het nabijgelegen Estepona verbindt.

Zo zijn er volgens Infoca 127 brandweermannen en vrouwen bezig geweest die met 76 voertuigen op de grond druk in de weer zijn geweest met de bluswerkzaamheden. Er werd de hele nacht doorgewerkt. Er werden ook in totaal 14 helikopters en blusvliegtuigen ingezet om het vuur vanuit de lucht te bestrijden, iets wat niet ‘s-nachts kan gebeuren.

Voorbije Donderdag (26 juli) was er ook een bosbrand in San Pablo de Buceite, een klein dorp nabij Algeciras provincie Cadiz, dat door een man is aangestoken.

Op Infona kan je volgens waar er bosbranden zijn en hoe erg het eraan toe is.

Kosta redactie