Buikje? Welk buikje?

6 Februari 2018

buikje-welk-buikje-1
Mannen lopen al gauw het risico een buikje te ontwikkelen. Dat kun je wegkrijgen door te sporten, maar als je daar niet zo’n zin in hebt, zijn de volgende tips misschien handig.


Kies altijd de juiste maat kleding; een te kleine of te grote trui benadrukt je buikje. Kies voor T-shirts, hemden of truien met een rechte pasvorm.


Verder doen donkere kleuren wonderen. Door een donker item op een lichtere broek te dragen, breek je je lichaam waardoor het slanker lijkt. Grote, drukke prints zijn een “no-go”. Een iets kleinere print in een neutrale kleur is een veel betere keuze.


Over prints gesproken, kies nooit voor horizontale strepen. Verticale strepen werken veel beter. Ook een juiste broek kan je buikje optisch slanker maken. Kies voor een rechte broek met platte voorkant; dus geen duidelijke tailleband of vouwen.


Draag je broek niet te hoog of te laag. Door een riem te dragen voorkom je dat je buikje over je broek komt te hangen. Of draag je hemd over je broek. Als je je hemd in je broek steekt, gaat alle aandacht naar je buik die je net probeert te verbergen.


Het materiaal van je kleding helpt ook. Hoe dunner de stof, des te meer je je buikje in de kijker zet. Een dikkere, robuuste stof als jeans of wol geeft je niet alleen meer power, het werkt ook verslankend omdat de contouren van je lichaam worden vervaagd.


Buikje? Welk buikje?

Kosta redactie