Centre Pompidou Málaga 

30 April 2018

centre-pompidou-malaga-1Het Centre Pompidou Málaga is een bijhuis van het gelijknamige museum uit Parijs. Het werd officieel geopend op 28 maart 2015 en zal, zo is onlangs overeengekomen, tot 2025 gebruik maken van de naam en een deel van de collectie van het Centre Georges Pompidou in ruil voor een jaarlijkse vergoeding van 1 tot 1,5 miljoen euro.

Het gebouw, ook wel “El Cubo” genoemd, is van de hand van de architecten Javier Pérez de la Fuente en Juan Antonio Marín Malavé.De kleurrijke panelen aan de buitenkant van het gebouw werden pas later, naar aanleiding van de huisvesting van het museum, aangebracht door de Franse kunstenaar Daniel Buren.

De dependance heeft een vaste collectie van 90 werken in bruikleen van het moedermuseum. Deze bevat werken van onder meer Pablo Picasso, Frida Kahlo, Francis Bacon, Alberto Giacometti, Georg Baselitzen en René Magritte. Ook worden jaarlijks tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd, waarvan de eerste plaatsvond in 2015 rond het werk van Joan Miró.

Kosta redactie