Consulair team bezoekt Málaga voor aanvraag reisdocumenten

9 Oktober 2018

consulair-team-bezoekt-malaga-1Voor wie in de regio van Málaga woont en een nieuw reisdocument wil aanvragen (Paspoort of Nederlandse identiteitskaart (NIK) komt het consulaire team van de Nederlandse ambassade te Madrid op 13 november naar Málaga.

Deze mogelijk is echter aan een aantal voorwaarden verbonden. In de eerste plaats is deze bedoeld voor Nederlanders die gedurende een langere periode zich niet naar Madrid kunnen verplaatsen. Men moet hiervoor een medische verklaring voorleggen die u kunt bekomen via een arts die verbonden is met de INSS. Een andere mogelijkheid is om bij de apotheek een Certificado Medico Oficial aan te schaffen en deze te laten invullen door uw behandelende arts.

Nederlanders die omwille van andere redenen niet naar Madrid kunnen reizen kunnen dit aangeven door een e-mailbericht te sturen naar de consulaire afdeling.

In het mailbericht dient u de bovenstaande medische verklaring toe te voegen evenals de rest van de documenten die u op de website kunt vinden.

U kunt zich aanmelden tot 29 oktober waarna u bericht krijgt van de ambassade of u wel of niet in aanmerking komt en waar en wanneer u verwacht wordt.

Voor verdere informatie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2018/10/03/consulaire-team-bezoekt-voor-aanvraag-reisdocumenten-de-regio-malaga

Kosta redactie