Zangeres van het volkslied aanwezig bij de Spaanse-Hollandse dag

15 Maart 2009

Corry Konings gaat het in 2010 iets rustiger aan doen... maar niet heus!

corry-konings-spaanse-hollandse-dag-1

Corry Konings heeft het jaar 2010 uitgekozen om een klein stapje terug te doen en een ietsjes rustiger leven te gaan leiden. In Spanje wel te verstaan. Als je kijkt naar haar agenda voor dit jaar, 2009, lijkt het er op alsof de succesvolle zangeres van het Nederlandse levenslied een soort ‘eindsprintje’ heeft ingezet.

Het nieuwe huis in Torremuelle moet af, drie keer per maand vliegt de geboren Bredase (1951) op en neer naar Nederland, Cornelia Helena Konings brengt enkele keren per week een bezoek aan de sportschool, werkt volop mee aan de uitgifte van haar autobiografie, haar tapasbar op, jawel, het Corry Koningsplein in de haven van Benalmádena gaat in april weer open, er staat een real live soap op het programma en er staat nog veel meer op het programma.

En tussen al die drukte door heeft de moeder van een 21-jarige dochter (Sharona) en de 15-jarige zoon (Joeri) ook nog eens haar medewerking toegezegd aan de Spaanse-Hollandse dag, een initiatief van Travel & Events, dat op 7 juni a.s wordt georganiseerd in Benalmádena, Finca los Caballeros, Club Hípico de Benalmádena.


Een bezige bij

corry-konings-spaanse-hollandse-dag-2

‘Inderdaad, ik ben een bezige bij. Heb het druk met van alles en nog wat, maar voel me goed, en fit, heb volop energie en zoals gezegd is het mijn bedoeling om volgend jaar wat gas te gaan terug nemen,’ aldus Corry. Voor de goede orde: gas terug nemen wil in haar geval niet zeggen stil zitten. Corry Konings, die in 1970 een grote doorbraak maakte met haar derde single ‘Huilen is voor jou te laat’ (41 weken in de Top 40, een absoluut record!), boetseert graag en zal zich ook in en na 2010 met veel enthousiasme blijven inzetten voor allerlei liefdadigheid.

‘Ik hoop in september in mijn nieuwe huis te kunnen gaan wonen. Dat huis is helemaal naar mijn zin gebouwd met vier slaapkamers, twee badkamers, een grote living en keuken, natuurlijk een kantoor én, heel belangrijk, een flinke kelder waarin mijn atelier wordt gevestigd. Zoon Joeri woont bij me. Hij gaat naar een internationale school en beheerst inmiddels heel goed de Spaanse taal. Het muzikale talent heeft hij van zijn moeder, denk ik! Joeri wil er later graag iets mee gaan doen, bijvoorbeeld DJ worden,’ zo vertelt Corry, die aan de bouvier Pepper een tweede, trouwe huisgenoot heeft.


Leven in de brouwerij

En vervolgt: ‘Sharone, m’n dochter, woont in Nederland en werkt full time bij een uitgeverij die binnenkort mijn autobiografie, geschreven door Evert Santegoeds, zal presenteren.’ Ook in het geval van dochter Sharone lijkt de appel niet ver van de boom gevallen en haar muzikale ambities hebben inmiddels geleid tot een eerste plaat: ‘Moeder, hoe gaat het met jou?’, overigens een duet met Moeder Corry.

In de zomer van 2008 opende Corry Konings haar tapasbar in Benalmadena. Waarom? Corry: ‘Ach, ik ben er bij toeval ingerold. Zo gaat dat wel vaker in mijn leven. Ik vind het verschrikkelijk leuk om daar af en toe op te treden. De bar gaat in april weer open en ik ben van plan om een leraar in te huren die daar iedere ochtend, tussen tien en twaalf, lessen in salsa en Spaanse dansen gaat geven. Leven in de brouwerij, dat bevalt me wel!’


Prima initiatief

corry-konings-spaanse-hollandse-dag-3

Een ander belangrijk onderdeel van haar leven is een bijdrage leveren aan goede doelen. Corry Konings is Ambasadrice voor o.a. ‘Kleintje Holland’ - ‘Een kado met een boodschap’, een organisatie voor gehandicapte kinderen. Zo maken deze kinderen tekeningen waarvan mallen worden gemaakt, die vervolgens op serviezen worden gedrukt. Aan de Costa del Sol zet Corry zich met daadkracht in voor ‘Animals in Need.’

Vanwege haar betrokkenheid voor minder bedeelden aarzelde Corry Konings ook geen moment toen het management van Travel & Events haar verzocht om medewerking te verlenen aan de Spaanse-Hollandse dag. ‘De opbrengst gaat naar de bovengenoemde goede doelen. Ik vind het een prima initiatief en ben graag van de partij,’ aldus de sympathieke Hollandse zangeres.

Overigens is Corry Konings niet de enige artiest(e) die heeft toegezegd. Ook Ria Valk, Frank van Lieshout, Mario Veltman, (winnaar van ‘Una Voce Particolare’ en finalist van ‘Holland’s Got Talent 2008’) en Jurgen Jonkers, die het repertoire van Frans Bauer zingt, zullen acte de présence geven.


Real live soap

Veel van haar tijd besteedt Corry Konings momenteel aan de voorbereidingen van haar 40-jarige jubileum. ‘Ik doe dat samen met mijn manager Rini Wagtmans. Het jubileum gaat in juni in Breda, mijn geboorteplaats, plaats vinden en ik kijk er geweldig naar uit.’

Als die ‘klus’ er dan opzit, kan worden begonnen met een ander opmerkelijk project: een real live soap over het leven van Corry Konings in Spanje, die met o.a. de liedjes ‘Ik krijg een heel apart gevoel van binnen’, ‘Jij weet toch wel wat liefde is’, ‘Hoe je heette dat ben ik vergeten’, ‘Je Moedertje’ en ‘Adios Amor’ grote hits scoorde.

Vooralsnog lijkt Corry Konings niet van de bühne weg te slaan; zeker is dat haar vele, vele fans daar ook helemaal niet aan willen denken en niets van moeten weten! Voor hen worden momenteel acht nieuwe CD’s en een DVD opgenomen met de bekendste nummers uit Corry’s repertoire van de afelopen jaren. Ook zal een DVD met duetten op de markt verschijnen. ‘Tja,’ lacht Corry over haar voorgenomen ‘iets rustigere leven, ‘als je dit zo allemaal leest, lijkt het nu niet bepaald op een stapje terug, maar het blijft wel degelijk mijn bedoeling.’

Kosta redactie