Costa del Sol heeft 24.111 hotelbedden gesloten tijdens laagseizoen

21 Januari 2020

costa-del-sol-hotelbedden-gesloten-laagseizoen-1Het is dus Malaga, de Andalusische provincie die meer plaatsen heeft gesloten, zijnde in totaal 60 hotels. De hotels in de vijf Andalusische provincies van de kust hebben in het laagseizoen 38,5 procent van hun plaatsen gesloten, wat een handhaving van de seizoensgebondenheid betekent ten opzichte van de periode 2018-2019, volgens een rapport dat is opgesteld door CCOO. In Malaga, zegt de vakbond, zijn 24.111 bedden gesloten, dat wil zeggen 60 inrichtingen gesloten, waardoor dit in deze provincie een grotere impact heeft gehad.

Ondanks de toeristische bloei, die wijst op een historisch record van overnachtingen aan het einde van 2019, weerspiegelt de studie dat de seizoensgebondenheid "vergelijkbaar" is met die van het vorige seizoen. In het bijzonder wordt opgemerkt dat in de vijf Andalusische provincies die door de seizoensgebondenheid zijn getroffen, 144 hotels zijn gesloten, wat overeenkomt met meer dan 61.000 zitplaatsen.

De statistische vergelijking met het vorige laagseizoen laat een positieve noot zien, want dit jaar zijn de hotels aan de Andalusische kust, vooral die in Malaga, later gesloten vanwege het uitstekende toeristische seizoen en het goede weer deze winter.

Kosta redactie