Cristiano Ronaldo heeft Spanje verlaten

1 Oktober 2018

cristano-ronaldo-verlaat-spanje-1De een vindt dat Ronaldo zijn beste kanten heeft laten zien op het WK, de ander had meer van hem verwacht. Maar wat niemand had verwacht is dat hij Spanje zou verlaten.

De 33-jarige speler vertrok voor ongeveer 105 miljoen euro naar het Italiaanse Juventus waar hij een contract heeft getekend voor vier jaar en waar hij dus waarschijnlijk zijn carrière zal eindigen op zijn 37e.

Ronaldo zag voor zichzelf geen toekomst meer bij Real Madrid en besloot daarom over te gaan naar Juventus. De Portugees speelde 9 jaar bij Real Madrid waar hij sinds 2009 een basisplaats had nadat hij van Manchester United naar de Spaanse hoofdstad verhuisde voor, in die tijd, een recordbedrag.

Ronaldo heeft bij Real 438 wedstrijden in totaal gespeeld en 450 keer gescoord wat meer is dan andere voetballegendes bij de Koninklijke. We zijn nu een aantal maanden verder en Ronaldo heeft hier en daar al eens een wedstrijd gespeeld. Naar verluid heeft Ronaldo het niet gemakkelijk en heeft hij moeite met zich aan te passen en nog geen doelpunten gescoord. Wel heeft hij al een rode kaart ontvangen, die hij duidelijk onterecht vond. Het loopt dus niet allemaal zo soepel voor Ronaldo bij zijn nieuwe team.

Gelukkig is Nike er nog om iets positiefs mee te geven aan zijn overplaatsing. Ze willen namelijk een nieuwe schoen met hem ontwerpen in de kleuren van Juventus. En hij liet al weten dat ze geweldig worden en dat hij niet kan wachten om ze te laten zien.

Kosta redactie