27 januari: Dag van de chocoladecake

27 Januari 2020

dag-van-de-chocoladecake-2020-1U weet dat het een goede dag gaat worden als u een rijke en luxueuze chocoladetaart met rijke aardbeienvulling voorgeschoteld krijgt.  Op welke manier je van je chocoladetaart houdt, De dag van de chocoladecake geeft je een excuus om je te verwennen!

Chocoladecake is al iets meer dan 150 jaar bij ons. In 1764 werd voor het eerst ontdekt dat het malen van cacaobonen tussen zware stenen cacaopoeder produceerde, dat vervolgens chocolade kon worden. Het zou 60 jaar duren voordat Conrad Van Houten een methode ontdekte waarmee hij mechanisch vet kon onttrekken aan de cacaolikeur die cacaoboter produceerde. Lang verhaal kort, deze man is de reden dat chocolade eigenlijk betaalbaar is, en dat hebben we allemaal aan hem te danken!

Vanaf dit punt bleven de soorten cake en de technieken die betrokken zijn bij het maken ervan zich uitbreiden, zodat er tientallen soorten cake bovenop de originele 'traditionele' chocoladetaart zitten. Van de taart uit het Zwarte Woud met zijn kersen tot de Duitse chocoladetaart met zijn rijke kokosnootpecannootglazuur, er worden steeds nieuwe soorten uitgevonden.

De manier om deze dag te vieren is heerlijk eenvoudig en perfect. Eet gedurende de hele dag zoveel mogelijk soorten chocoladetaart als je kunt! Neem chocoladecakebeslag en maak er 's morgens chocoladepannenkoeken van, overgoten met karamelsiroop en slagroom. Gebruik de rest van het beslag om chocolade cupcakes te maken, plaats een aardbei in het midden van elke cupcake en neem ze mee naar het werk om ze te delen met je collega's.

Kosta redactie