15 januari: Dag van de hoed

15 Januari 2020

dag-van-de-hoed-2020-1Julie Newmar, definieert misschien een van de meest verbazingwekkende dingen over hoeden. Ze stellen de persoon die ze draagt in staat om absoluut alles te zijn, en om een beetje stijl aan een outfit te geven, en het echt af te ronden. Van het beschermen van je hoofd tegen de kou of de hitte van de dag, tot het uitdrukken van wie je bent naar de wereld toe, Hoeddag is een geweldige dag om je beste hoofddeksels te dragen!

Hoeden zijn in de wereld sinds minstens 3000 voor Christus, zoals een afbeelding van een man met een hoed van stro werd ontdekt in een muurschildering uit die tijd. Sindsdien hebben hoeden een aantal ongelooflijk uiteenlopende doelen gediend, van eenvoudige beschermende kleding om mensen te helpen die in de regen, de kou of de hete zon zitten, tot het aangeven van status en rang. Wie herkent een kroon niet als het ultieme merkteken van koninklijkheid? Hoeden hebben een immense hoeveelheid veranderingen ondergaan, met variëteiten die overal ter wereld in alle mogelijke culturen voorkomen.

Het zou onmogelijk zijn om hier alle mogelijke toepassingen voor hoeden op te sommen, maar op deze dag is het tijd om echt diep in te graven en uit te zoeken wat alle hoeden te bieden hebben. Enkele van de meest populaire hoeden deze dagen zijn dierenhoeden, fuzzy dierenhoofd stijl hoeden die lange armen hebben die naar beneden bungelen om de oren te verwarmen, de hoed vast te zetten aan je hoofd wanneer ze vastgebonden zijn, of gewoon schattig zijn. Wat ook je voorkeur wegdraagt, draag een hoed met stijl.

Kosta redactie