19 januari: Dag van de popcorn

19 Januari 2020

dag-van-de-popcorn-2020-1Heerlijke popcorn maakt deel uit van zoveel tradities. popcorn op Halloween, popcorn met Kerstmis, en Popcorn het hele jaar door in de bioscoop! Maïs heeft een belangrijke rol gespeeld in de voedingsgewoonten van vele culturen en is sinds de import uit de nieuwe wereld een wereldwijd fenomeen geworden. Dus zorg op popcorn dag voor een grote schaal van deze heerlijke lekkernij!

Ergens in de geschiedenis werd gerealiseerd dat bepaalde maïskorrels, wanneer ze aan hitte worden blootgesteld, in een wolk rond hun schelp knallen en hun zachte pluizige endosperm onthullen. Al snel werd ontdekt dat het een lichte en heerlijke traktatie was, en de teelt leidde tot de popcorn die we vandaag de dag hebben. Er zijn eigenlijk twee soorten popcorn, maar de bekende gele popcorn die we allemaal in de bioscoop zien is veruit het meest populair. Popcorn wordt gebruikt voor alles, van kunst en kunstnijverheid tot de basis van enkele van de meest populaire lekkernijen die er zijn. Je kunt het vrijwel overal vinden.

Het vieren van Popcorn Day is zo eenvoudig en heerlijk als het maar kan! U kunt beginnen met gewoon te genieten van een zakje popcorn met uw favoriete toppings. U kunt het hebben met een klassieke mix van boter en zout, of creatief worden en uw favoriete specerijen en kruiden toevoegen ! Er is echt niets dat er niet bij past.

Kosta redactie