23 januari: Dag van het handschrift

23 Januari 2020

dag-van-het-handschrift-2020-1Het oefenen van je handschrift is nu meer dan ooit belangrijk, vooral in een wereld waar het zo zelden nog wordt gebruikt als een vorm van communicatie. Deze dag moedigt je aan om pen op papier te zetten en te pronken met je vaardigheden.

Er is geen officiële reden om de dag van het handschrift te vieren, maar het is er wel, zodat mensen de kunst van het handschrift kunnen waarderen. Het krijgen van de kans om je eigen individu te zijn, en het hebben van een dag waar je de kunst van het handschrift kan waarderen is waar deze dag over gaat. In een generatie van computers en elektronica is het belangrijk om het belang van het handschrift niet te vergeten en hoeveel we deze vorm van communicatie modig zouden hebben als de technologie niet meer zou werken!

Of je nu een volwassene of een kind bent, deze dag geeft je de kans om je handschriftvaardigheden te oefenen, en je zou zelfs een wedstrijd kunnen houden onder de mensen die je kent over wie het beste handschrift heeft. Het klinkt misschien een beetje gek, maar je weet nooit hoe leuk het kan zijn totdat je het probeert!

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om Handschrijfdag te vieren. Een van de eerste dingen die u kunt doen is nadenken over alle belangrijke documenten in de wereld die met de hand zijn geschreven. Denk bijvoorbeeld aan de Onafhankelijkheidsverklaring, gedichten, huwelijksgeloften en nog veel meer.

Kosta redactie