De best betaalde jobs in België

14 Oktober 2018

de-best-betaalde-jobs-in-belgie-1Hoe hoger je diploma, hoe meer je verdient, toch? Wel niet helemaal juist, want voor de best betaalde jobs kan je ook je weg naar boven werken. Wat zijn nu de best betaalde jobs van België?

Volgens een onderzoek van vacaturen.com staan Ingenieurs (met uitzondering van elektrotechnische ingenieurs) vanonder aan de lijst van top 10 best betaalde jobs. Zij verdienen zo´n 4.833 euro per maand. Gevolgd door ingenieurs op het gebied van de elektrotechnologie, zij verdienen net iets meer, zo´n 43 euro meer wat dan 4.876 euro per maand zou zijn.

De zevende plek in de lijst is voor Natuurkundigen, scheikundigen en dergelijke die maandelijks zo´n 5.029 euro zouden verdienen. Wiskundigen, actuarissen en statistici staan volgend in de lijst met een maandloon van 5.221 euro. Een beroep waar je je weg naar boven zou kunnen werken is Manager in de industrie, delfstoffenwinning, bouwnijverheid en logistiek. Zij verdienen per maand gemiddeld 6.089 euro. Net zoals Managers op het gebied van professionele diensten, die dan weer 6.222 euro per maand verdienen.

Managers op het gebied van verkoop, marketing, reclame, PR en research en development hebben nog een hoger inkomen, zo´n 6.247 euro/maand. Een job die je maandelijks 6.756 euro zou opleveren is Manager op het gebied van zakelijke dienstverlening en administratief gebied. ICT-managers staan op de 2e plek met een maandelijks inkomen van 6.940 euro.

Maar op de eerste plaats staat een heel ander beroep. Met een maandelijks inkomen van maar liefst 9.285 euro staan directeurs van grote ondernemingen op de eerste plek van meest betaalde jobs van België.

Kosta redactie