De Handicap

28 Februari 2009

de-handicap-1

Jan Joost was een fanatieke golfer, hij was ooit eens begonnen doordat zijn maten hem enthousiast hadden gemaakt. Alleen Claire, zijn vrouw moest nog over de streep getrokken worden want hoe leuk zou het niet zijn wanneer ze tijdens de vakanties samen konden golfen. In het buitenland op onbekende banen spelen dat was de ultieme golf sensatie. En jawel na veel aandringen besloot Claire lid te worden en golflessen te nemen.

Uiteraard bereidde Jan Joost haar voor door haar de eerste beginselen bij te brengen. De stand, grip, swing en het nut van de verschillende clubs. Claire zocht een leuk ogende golf leraar uit die haar wegwijs maakte met het golfen. Na tien lessen werd ze enthousiast ook omdat haar leraar had gezegd dat ze een natuurlijk talent bezat! Er werd nog een sessie van tien lessen geboekt en ook de aanschaf van gepaste golf kledij mocht natuurlijk niet ontbreken. Sinds-dien liep Claire dan ook in geruite broeken en polo’s door het huis. Jan Joost begon zich achter zijn oor te krabbelen.

Toen de rekening van hun club lidmaatschap, de aanschaf van een golfset, (uitgekozen door haar golf leraar) en elek-trische trolley thuis op de mat viel, krabbelde Jan Joost zich nog eens achter zijn oor, dit keer wat harder!

Toen Claire vertelde dat ze haar golfvaardigheidsbewijs had behaald was Jan Joost blij. Eindelijk konden ze samen golfen!

Het viel Claire meteen op dat tijdens het spel Jan Joost wel heel veel ballen verloor, dat kwam volgens haar door het fanatieke en agressieve spelgedrag van haar man. Weggeslagen ballen, zonde van het geld, dus dat moest minder!

Jan Joost die gewend was na een rondje golf samen met zijn maten gezellig te borrelen in het clubhuis deed dit nu met Claire en aangezien hij naar huis reed moest dit dus minder.

Jan Joost was gewend om twee, drie keer per week te spelen maar dit was voor Claire iets te veel van het goede, zij had immers het huishouden erbij en vond het dan ook niet leuk dat Jan Joost wel met zijn maten de baan op ging. Dus dat werd minder.

Ook het spelen met de aardige, spontane Jantien werd beduidend minder.

De handicap van Claire ging al rap naar beneden, ze won de ene competitie naar de andere en thuis had ze al een speciaal plekje in de kast vrij gemaakt voor al haar bekers.

Toen haar goed ogende golf leraar aanbood om eens met haar te spelen nam ze dit aanbod meteen aan. Door de goede tips en aanwijzingen daalde haar handicap nog meer en speelde zelfs onder die van Jan Joost!

Kosta redactie