De leren jas is terug van nooit weggeweest

19 September 2018

de-leren-jas-is-terug-1Leren jassen worden al decennia lang gedragen en ze zijn ook nu weer terug! Misschien zelfs gevarieerder dan ooit.

De jaren 90 waren perfect voor een leren jas, ze waren lang zoals in de film “The Matrix” en razend populair. En dan verdwenen ze ineens, af en toe zag je de kortere variant, maar niet meer zo opvallend en opzichtig als toen.

Nu zijn ze dus terug. Maar hoe draag je ze? Als je kiest voor de lange leren jas, dan moet je niet veel meer doen, het is al een eye-catcher op zich, dus hou het simpel. Ga je voor de kortere variant, dan raden we je aan om kleur te gebruiken. Ga voor een volledige zwarte outfit en combineer met kleur. Je kan bijvoorbeeld combineren met schoenen in een opvallend kleurtjs, of met een broek met print erop.

Een andere leuke manier is om met verschillende lagen te werken. Bijvoorbeeld: een zwart topje, met een geel geruit hemd dat voorbij je leren jas komt. Een andere leuke combinatie is alles wit, behalve het jasje zelf, of alles zwart en de leren jas rood! Als je je leren jas hebt opgefrist en je hebt een toffe outfit uitgekozen, dan kan je er nog iets anders en plezierigs meedoen. Hang de leren jas over je schouders, anders maar leuk.

Misschien moet je wel opletten wat je die dag gaat doen, want als je veel met je armen moet zwaaien dan schuift je jasje heel de tijd van je schouders. Maar het zou wel leuk zijn voor een avondje weg of een bedrijfsfeestje, niet?

Het fijne van deze trend is dat zowel mannen als vrouwen een leren jas kunnen dragen.

Kosta redactie