De perfecte hoge hak

15 April 2018

de-perfecte-hoge-hak-1Op hoge hakken lopen zonder pijnlijke voeten? De verkeerde schoen kan een echte spelbreker zijn.

Met de volgende tips vind je de perfecte hoogte voor de hak. Ten eerste: doe je schoenen uit, ga met een rechte rug op een stoel zitten en houd je been gestrekt voor je uit terwijl je je voet zo goed mogelijk ontspant.

Als je voet in een natuurlijke, rechte hoek blijft zitten ten opzichte van je gestrekte been, dan ben je minder beweeglijk in je spieren en kies je beter voor een platte schoen. Valt je voet echter al bengelend naar voren in een rechte lijn, dan ben je een geboren hakkendrager.

Om vervolgens de goede hakhoogte te bepalen doe je het volgende. Laat iemand een meetlint vanaf je hiel in een rechte lijn, evenwijdig met de vloer, vasthouden. Leg vervolgens een potlood op de bal van je voet, haaks op het meetlint. Het punt waar potlood en meetlint elkaar raken, daar lees je de afstand af die jouw perfecte hakhoogte bepaalt.

Ten slotte zijn nog van belang een goede kwaliteit van de hielcup en een duimdikte speling tussen je grote teen en de punt van de schoen. En dan nog dit: pas schoenen altijd in de namiddag. Je voeten zwellen namelijk gedurende de dag een beetje op.


Kosta redactie