De perfecte pannenkoek

6 April 2018

de-perfecte-pannenkoek-1Pannenkoeken bakken gaat nogal eens mis. Te veel klonten in het beslag, scheuren en verkeerd omdraaien, er kan veel misgaan. Een paar trucs om perfecte exemplaren te maken.

Het begint met het loskloppen van de eieren en de melk. Dan doe je beetje bij beetje de bloem erbij. Dit zorgt ervoor dat er geen klonten in het beslag komen. Laat dan het beslag even rusten voordat je begint met bakken.

Om te voorkomen dat de eerste pannenkoek mislukt, moet je de pan warm genoeg laten worden voordat het beslag erin gaat. Zet het vuur op middelhoog vuur zodra het beslag de pan in gaat, het gebeurt namelijk vaak dat de buitenkant verbrandt en de binnenkant van de pannenkoek nog niet gaar is. Ook is het verstandiger om olie te gebruiken in plaats van boter, omdat olie beter is om te bakken met hogere temperaturen.

Een pannenkoek wordt gezonder als je de bloem vervangt door kokosmeel, tarwemeel of amandelmeel. In plaats van bloem kan ook nog havermoutmeel gebruikt worden. Dit is eenvoudig zelf te maken. Het enige wat hiervoor nodig is, is een keukenmachine om de havermout in fijn te malen. Voeg dit toe in plaats van bloem en je pannenkoek is al veel gezonder.

Kosta redactie