Zo draag je een sjaal in je haar

19 September 2018

draag-je-haar-in-een-sjaal-1Het ziet er heel schattig en fleurig uit voor in de zomer, zo een sjaaltje of bandana in je haar. Maar hoe draag je het?

De simpelste en snelste manier is het gebruiken als een haarband. Je rolt de sjaal of bandana op en plaatst het tegen je haarlijn. Dan hef je al je haren op en knoop je de sjaal vast onder al je haren, zodat je haren over de knoop vallen.

Je kan het ook omgekeerd doen, zodat de knoop op je voorhoofd terecht komt. Of misschien heb je liever je haar in een staart? Dan kan je juist hetzelfde doen, maar in de plaats van je haar los te laten, doe je het in een staart of vlecht. Je kan ook je paardenstaart vast maken met de sjaal zelf in de plaats van met een rekkertje.

Wat ook leuk is, is als je een dot maakt, eerst doe je er een elastiek over doen zodat de dot op zijn plaats blijft en dan wikkel je er een sjaaltje of bandana rond.

Een ander idee is misschien om een staart te maken met een rekker, en een sjaaltje of bandana ertussen te steken. Zodat de bandana vast zit aan het begin van je staart, en dan de bandana mee invlechten met je vlecht.

Nog een idee zou zijn om je bandana in 2 te vouwen, zodat je een driehoek hebt. Dan ga je met de bandana rond je hoofd en je steekt de punt van de driehoek van voor of vanachter bij in de bandana, waardoor je een soort van mutsje creëert.

Ken jij nog leuke ideeën?

Kosta redactie